Tango docenten 2014

Kay SlekingKay Sleking is tangogitarist. Hij studeerde klassieke gitaar aan het Rotterdams Conservatorium. In de tweede fase van het conservatorium specialiseerde hij zich in de Argentijnse tango bij de Argentijnse gitarist, arrangeur en componist Coco Nelegatti. Hij studeerde in 2000 af, kreeg de Esso-prijs voor jonge musici en werd docent aan het Rotterdams Conservatorium. Hij geeft daar onder andere leiding aan het gitaarensemble Guitarras Portenas. Met dit ensemble en het Orquestra Tipica OTRA speelde hij in 2006 op het tangofestival in Buenos Aires.

Sleking arrangeert op verschillende niveaus voor gitaar, geeft workshops tangogitaar en tango-ensembles en presentaties tangogeschiedenis voor gitaar.
Kay treedt op als solist en als begeleider in een ensemble of in een compleet orkest. Bijzonder puur klinkt de tango als Sleking solo speelt. Maar ook in combinatie met een bandoneónist, violist, pianist, contrabassist of een zanger klinkt zijn tango prachtig en vol melancholie. Naast gitaar speelt hij ook contrabas in verschillende formaties. Hij was bijvoorbeeld te horen in Het Concertgebouw, De Kleine Komedie in Amsterdam en in de Rotterdamse Doelen. Hij speelde op het Ullapool Guitar Festival in Schotland, het Healdsburg Guitar Festival in San Francisco en het Festival de Fénétrange in Frankrijk.
In 2006 kwam de solo-cd Guitarra Y Tango uit, met traditionele tango’s in nieuwe arrangementen. In hetzelfde jaar bundelden Sleking en bandoneónist Victor Hugo Villena hun krachten en in april 2008 verscheen hun eerste cd. In 2008 kwam ook de cd ‘Flor de Lino’ uit van zijn gitaartrio Guitarras Tango.
Meer informatie over hem vind je op www.tangomuziek.nl

 

Astrid CerpentierAstrid Cerpentier (Antwerpen) Astrid nam haar allereerste danslessen toen ze een jaar of 5 was. Gestart met klassiek ballet, op 18-jarige leeftijd een (verplichte) stijldanscursus, nog later wat salsalessen en via al deze
omzwervingen in 2004 bij tango uitgekomen.
Voor Astrid is contact de basis voor tango. De uitdaging bestaat er volgens haar in om binnen
dat contact de vrijheid te vergroten: vrijheid in beweging, vrijheid in expressie. Met de muziek als inspiratie kan vervolgens, door middel van contact, een boeiende dialoog ontstaan. In haar tangolessen schenkt Astrid zeer veel aandacht aan beweging met het hele lichaam, gestuurd vanuit het centrum, om zo tot een ‘full experience’ in tango te komen. Voor haar beroep geeft Astrid al sinds 1997 les, waarvan de laatste jaren als lector aan de specifieke lerarenopleiding voor volwassenen in Antwerpen. In 2007 studeerde ze bovendien af als architect, een masterstudie die haar visie op en uitvoering van dans op een eigen manier beïnvloedt.