De docenten van gitaar, basgitaar en djembé

Wij hebben allemaal een conservatoriumdiploma en jarenlange ervaring in het lesgeven.

Jelle Willems ontwikkelde zich van heavy metal in zijn tiener jaren via jazz tot all-round popgitarist. Hij behaalde bachelor- als masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien speelde hij op verschillende podia met verschillende bands, waaronder het North Sea Jazz Festival en het Bimhuis. Hij speelt in wisselende samenstellingen veel popmuziek met de nadruk op improvisatie. Daarnaast geeft Jelle les op twee muziekscholen: Niew-Vennep en Woerden.

Iris Sigtermans is basgitariste lichte muziek.
Zij speelt in meerdere bands met zeer uiteenlopende stijlen van pop, jazz tot Zuid-Amerikaans.
Als veelgevraagd bassiste tourt zij over de hele wereld. Daarnaast is zij ook als basdocente verbonden aan de Utrechtse Gitaarschool en de muziekschool van Hoofddorp, Pier-K.

Coen Beijer is klassiek gitarist. Hij volgde masterclasses van onder anderen David Russel, Hubert Käppel, Pavel Steidl en Roberto Aussel. Hij was voorzitter van de werkgroep Utrecht van de European Guitar Teachers Association. Voor de EGTA was hij een van de organisatoren van het EGTA soloconcours voor amateurgitaristen en co-auteur van het landelijke leerplan voor de gitaar. Hij is tevens als gitaardocent bij gitaarlesbussum.nl, de Muziekschool Barneveld en Kunstencentrum het Klooster te Woerden. Voor de Concertzender maakte hij het radioprogramma Guitarista. Ook is hij de trotse bezitter van een 7-snarige gitaar van Hans van Löben Sels.


Joost Klein Haneveld
 is afgestudeerd als klassiek gitarist aan het Utrechts Conservatorium in 1990. Na de studie hield hij zich achtereenvolgens bezig met jazzrock bandjes, minimal music,  koorzingen, solozang, zangbegeleiding en het bewerken van pianomuziek voor gitaar. Hij speelt jazz met het Pat Metheny Tribute Trio met het trio Bright Size Life en rock met het binnenkort op te richten bandje “Mansize Rooster”. Meer informatie op www.patmetheny.nl, www.romancerogitano.nl en www.utrechtsegitaarschool.nl

Sebastiaan de Vries is percussionist gespecialiseerd in West-Afrikaanse percussie, djembé en dunduns. In Rotterdam heeft hij zijn eigen percussieschool. Tot 2017 gaf 15 jaar les bij de Kom in Nieuwegein. Uitvoerend speelt hij veel met Roffa Foli. Daarnaast heeft Sebastiaan veel ervaring met muzikale begeleiding van Afrikaanse dans op dit moment met Serge Badoué in Schiedam. Verder geeft Sebastiaan vaak djembé-workshops voor particulieren en bedrijven. Voor meer informatie kijk op www.afrikapercussie.nl.

 

Muziekindevakantie.nl In 1996 richtten Jan Gemke en Coen Beijer, samen de Utrechtse Gitaarschool op, een docentencollectief van specialisten in iedere gitaarstijl.

In 1997 organiseerden wij onze eerste cursus in het kleine plaatsje Beuxes vlakbij Chinon in Frankrijk. De cursus gitaar, gitaar, gitaar en djembé was een groot succes voor zowel de cursisten als de docenten.
In 2005 stuitten we bij toeval op het prachtige ‘Maison Neuve’ vlakbij Châtellerault. Dit sfeervolle landgoed inspireerde ons om meer cursussen te organiseren: Flamencodans en flamencogitaar, en popliedjes spelen en zingen.
Ook deze cursussen werden hoog gewaardeerd en moedigden ons aan om meer cursussen te ontwikkelen.
In 2008 ging de zomercursus Saxofoon, saxofoon en djembé van start onder leiding van twee zeer inspirerende saxofonisen: Hans Kuit (klassiek) en Arjen van El (lichte muziek).
In 2010 ging de zomercursus tangodansen en tangospelen van start. Een cursus die werd ontwikkeld samen met Kay Sleking. De lessen werden verzorgd door Martin de Ruiter (bandoneón, accordeon), Koos Volkers en Astrid Cerpentier (tangodans), Sophie de Rijk (strijkinstrumenten) en uiteraard Kay Sleking als gitaardocent.