De docenten van popliedjes spelen en zingen en flamenco

Wij hebben allemaal een conservatoriumdiploma en jarenlange ervaring in het lesgeven.


Coen Beijer
 is klassiek gitarist. Hij volgde masterclasses van onder anderen David Russel, Hubert Käppel, Pavel Steidl en Roberto Aussel. Hij was voorzitter van de werkgroep Utrecht van de European Guitar Teachers Association. Voor de EGTA was hij een van de organisatoren van het EGTA soloconcours voor amateurgitaristen en co-auteur van het landelijke leerplan voor de gitaar. Hij is tevens als gitaardocent verbonden aan de Utrechtse Gitaarschool, de Muziekschool Barneveld en Kunstencentrum het Klooster te Woerden. Voor de Concertzender maakte hij het radioprogramma Guitarista. Ook is hij de trotse bezitter van een 7-snarige gitaar van Hans van Löben Sels.

jan gitaar 3Jan Gemke is flamencogitarist. Jan Gemke heeft zich na zijn studie klassiek gitaar toegelegd op flamenco. In het seizoen 2006-2007 verbleef hij een jaar in Sevilla in Spanje om zijn spel en kennis te verdiepen.
Hij heeft zowel kennis van het sologitaarspel als van de kunst van de zang- en dansbegeleiding.
Hij treedt regelmatig op met verschillende flamencogroepen in uiteenlopende bezetting.
Zie www.contratiempo.nl,  www.flamencogitaarlesinutrecht.nl  en www.greetjedeoude.nl

greetje2

La Garetha, oftewel Greetje de Oude, is flamencodanseres. Zij danste in Spanje onder anderen bij La Debla, Maria del Puerto, Angeles Gabaldon, Andres Marin en Felipe Mato. Als Garetha la Rubia geeft zij al vele jaren flamencodansworkshops op bedrijfsevenementen en particuliere feesten. Ook verzorgt zij wekelijkse flamencolessen in Amsterdam.
Verder is zij als accordeondocent en uitvoerend musicus afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Voor meer informatie zie
www.flamencodansen.nl en
www.greetjedeoude.nl

 

marjolein-webMarjolein van den Hombergh is zangeres en toetseniste.
Zij speelt en zingt sinds haar 15e in diverse bands (onder andere Grin, Hark the Voice, Madame Currie Show).
In 2005 bracht zij haar 1e cd uit met eigen werk en ook een aantal eigen interpretaties van smaakmakende covers.
Ze treedt regelmatig op als soliste waarbij zij zichzelf op piano begeleidt, maar zingt ook in diverse bands, onder andere in The White House Orchestra en haar eigen ensemble Shuga Shuga.
Ze is docent op de Popschool Amsterdam en aan de Gooische Muziekschool in Bussum. Klik hier om Marjolein op myspace the horen.

judyJudy Koot is flamenco-percussioniste. Ze volgde workshops bij diverse percussionisten, waaronder Ron van Holland en Marvin Cortés, en heeft een jaar in Spanje gewoond waar ze cajón en palmas studeerde bij Roque Torralva en David Morán. Ze geeft cajónles in Utrecht en treedt daarnaast regelmatig op met de flamencogroepen Contratiempo en Claroscuro.
Zie voor meer informatie: www.contratiempo.nl en www.cajonles.wordpress.com

 

 

Muziekindevakantie.nl                                                                                                        In 1996 richtten wij, Jan Gemke en Coen Beijer, samen de Utrechtse Gitaarschool op, een docentencollectief van specialisten in iedere gitaarstijl.

In 1997 organiseerden wij onze eerste cursus in het kleine plaatsje Beuxes vlakbij Chinon in Frankrijk. De cursus Gitaar, gitaar, gitaar en djembé was een groot succes voor zowel de cursisten als de docenten.
In 2005 stuitten we bij toeval op het prachtige ‘Maison Neuve’ vlakbij Châtellerault. Dit sfeervolle landgoed inspireerde ons om meer cursussen te organiseren: Flamencodans en flamencogitaar en popliedjes spelen en zingen.
Ook deze cursussen werden hoog gewaardeerd en moedigden ons aan om meer cursussen te ontwikkelen.
In 2008 ging de zomercursus Saxofoon, saxofoon en djembé van start onder leiding van twee zeer inspirerende saxofonisen: Hans Kuit (klassiek) en Arjen van El (lichte muziek).
In 2010 ging de zomercursus tangodansen en tangospelen van start. De cursus werd ontwikkeld samen met Kay Sleking. De lessen werden verzorgd door Martin de Ruiter (bandoneón, accordeon), Koos Volkers en Astrid Cerpentier (tangodans), Sophie de Rijk (strijkinstrumenten) en uiteraard Kay Sleking als gitaardocent.