De docenten van gitaar, basgitaar en djembé

Wij hebben allemaal een conservatoriumdiploma en jarenlange ervaring in het lesgeven.

Iris Sigtermans is basgitariste lichte muziek.
Zij speelt in meerdere bands met zeer uiteenlopende stijlen van pop, jazz tot Zuid-Amerikaans.
Als veelgevraagd bassiste tourt zij over de hele wereld. Daarnaast is zij ook als basdocente verbonden aan de Utrechtse Gitaarschool en de muziekschool van Hoofddorp, Pier-K.

 

 

 

 

Coen Beijer is klassiek gitarist. Hij volgde masterclasses van onder anderen David Russel, Hubert Käppel, Pavel Steidl en Roberto Aussel. Hij was voorzitter van de werkgroep Utrecht van de European Guitar Teachers Association. Voor de EGTA was hij een van de organisatoren van het EGTA soloconcours voor amateurgitaristen en co-auteur van het landelijke leerplan voor de gitaar. Hij is tevens als gitaardocent bij gitaarlesbussum.nl, de Muziekschool Barneveld en Kunstencentrum het Klooster te Woerden. Voor de Concertzender maakte hij het radioprogramma Guitarista. Ook is hij de trotse bezitter van een 7-snarige gitaar van Hans van Löben Sels.

 


Norbert Scholte
 is gitarist lichte muziek. Hij volgde workshops bij Philip Catherine, Eef Albers, Scott Henderson en Peter Tiehuis. Hij was verbonden als docent aan Parnassos en is docent bij de Utrechtse Gitaarschool en geeft 80 concerten per jaar, onder andere met zijn eigen band.

 

 

 

 


Joost Klein Haneveld
 is klassiek gitarist. Hij studeerde gitaar aan het Utrechts Conservatorium en behaalde zijn DM-diploma in 1990. Na de studie hield hij zich achtereenvolgens bezig met minimal music, een tolk/vertalersopleiding Italiaans, koorzingen, solozang, zangbegeleiding en het bewerken van pianomuziek voor gitaar. Hij is actief als gitarist in het gitaar- en zangduo ¡Sus! y Jota, als zanger bij Collegium Musicum Amsterdam en speelt (jazz)muziek van Pat Metheny met het trio Bright Size Life. Hij heeft podiumervaring als zanger en is (8x) als sologitarist te beluisteren in het stuk Romancero Gitano voor koor en gitaar van Mario Castelnuovo-Tedesco. Zie www.joostkleinhaneveld.nl, www.susyjota.weebly.comwww.romancerogitano.nl en www.utrechtsegitaarschool.nl

 

Sebastiaan de Vries - Muziekindvakantie.nlSebastiaan de Vries is gespecialiseerd in West-Afrikaanse percussie, djembé en dunduns. In Rotterdam heeft hij zijn eigen percussieschool AfrikaPercussie en al jaren geeft hij les in kunstcentrum De Kom in Nieuwegein.
Uitvoerend speelt hij veel met Roffa Foli en hij doet dansbegeleiding voor stichting Tobe in Dordrecht en Stichting Zaouli in Schiedam. Verder geeft Hans vaak djembé-workshops voor particulieren en bedrijven. Voor meer informatie kijk op www.afrikapercussie.nl.

 

 

 

Muziekindevakantie.nl In 1996 richtten Jan Gemke en Coen Beijer, samen de Utrechtse Gitaarschool op, een docentencollectief van specialisten in iedere gitaarstijl.

In 1997 organiseerden wij onze eerste cursus in het kleine plaatsje Beuxes vlakbij Chinon in Frankrijk. De cursus gitaar, gitaar, gitaar en djembé was een groot succes voor zowel de cursisten als de docenten.
In 2005 stuitten we bij toeval op het prachtige ‘Maison Neuve’ vlakbij Châtellerault. Dit sfeervolle landgoed inspireerde ons om meer cursussen te organiseren: Flamencodans en flamencogitaar, en popliedjes spelen en zingen.
Ook deze cursussen werden hoog gewaardeerd en moedigden ons aan om meer cursussen te ontwikkelen.
In 2008 ging de zomercursus Saxofoon, saxofoon en djembé van start onder leiding van twee zeer inspirerende saxofonisen: Hans Kuit (klassiek) en Arjen van El (lichte muziek).
In 2010 ging de zomercursus tangodansen en tangospelen van start. Een cursus die werd ontwikkeld samen met Kay Sleking. De lessen werden verzorgd door Martin de Ruiter (bandoneón, accordeon), Koos Volkers en Astrid Cerpentier (tangodans), Sophie de Rijk (strijkinstrumenten) en uiteraard Kay Sleking als gitaardocent.