Docenten saxofoon

Aukelien Kleinpenning - saxofoonAukelien Kleinpenning (1987) heeft voor haar Bachelor en Master of Music gestudeerd bij Johan van der Linden aan het Utrechts Conservatorium. Bij Willem van Merwijk volgde zij lessen voor haar specialisatie op baritonsaxofoon. In april 2011 studeerde ze aan het Konservatorium Wien Privatuniversität bij Lars MleKusch voor moderne muziek.
Aukelien speelt veel kamermuziek in diverse bezettingen, haar vaste ensembles zijn het Syrène Saxofoonkwartet en het J.O.N.G.ensemble.
Naast haar vaste ensembles remplaceert ze ook bij andere bestaande ensembles en orkesten in Nederland. Zo heeft ze meegedaan aan diverse projecten van het Nederlands Blazers Ensemble, waaronder het Nieuwjaarsconcert en de BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen.
Buiten haar uitvoerende werk geeft Aukelien met veel plezier saxofoonles en verzorgt ze compositieworkshops in het speciaal onderwijs.
 

RobertvanderlaarseRobert van der Laarse studeerde saxofoon lichte muziek aan het conservatorium van Rotterdam. Na een aanvankelijk klassieke scholing op altsaxofoon bij leraar Tom de Vette, inspireerden docenten als Ferdinant Povel, Dick de Graaf en Ab Schaap hem tot de jazz-geïmproviseerde muziek.
Bewogen door de genialiteit van tenorsaxofonisten als John Coltrane, Wayne Shorter en Michael Brecker switcht Robert over van altsaxofoon naar tenorsaxofoon als hoofdinstrument.

Zijn eerste podiumervaring doet hij op met de fusionband ‘Wheels’, waar hij met medestudenten voornamelijk eigen composities speelt van bandleider M. Vishnudatt.
Verder is hij betrokken bij een groot aantal andere projecten, zoals de Bigband van Ruud Bos, het Rotterdams conservatorium, Swinging Soul Machine, Veronica Broadcasting Band, Goud Van Oud en het Robert vd Laarse Kwartet.
Hij deed clinics met: Lee Konitz, Herb Geller, Michael Brecker en David Schnidero. Robert studeerde in 1994 af als Docerend en uitvoerend musicus (Bachelor en Master).

Robert werkt in ‘vaste’ bands en is daarnaast ook actief als freelance saxofonist. Qua lesgeven is hij zich gaan richten op muziekinstellingen, zoals de TU Delft, Muziekschool Zoetermeer (1995/1998) en momenteel de SKVR Muziekschool te Rotterdam.
Hier heeft hij in de loop van 15 jaar ervaring een lesmethode ontwikkeld in de vorm van een aantal studieboeken met meespeel-cd’s. Meer informatie over zijn boeken vind je op zijn website www.bluesinfocus.nl
Voor de SKVR Jazzschool  coacht Robert twee jazzcombo’s, en hij schrijft de arrangementen van de band. Verder dirigeerde Robert zes jaar lang de ‘BigBand Oud-Beyerland’.

In de Nederlandse muziekwereld profileert Robert zich de laatste jaren steeds meer als solosaxofonist in bands als Bopdeq, Jazz Propulsion en BigSax5.
Als sectieblazer is hij vooral actief in de bands Groove Station en Bonetti Music. Naast zijn werk in vaste bands is Robert ook actief als freelance saxofonist in veel verschillende Nederlandse bands.
Meer weten over Robert? Kijk dan op www.robertvanderlaarse.nl

harmportret1Harm van Sleen is basgitarist/multi-instrumentalist lichte muziek. Hij treedt veel op met bands van zeer uiteenlopende stijlen, maar met name in de genres jazz en blues. Hij speelt vaak op basgitaar of contrabas, soms op pedal steel, piano of gitaar. Harm is regelmatig te vinden op festivals en in theaters in binnen- en buitenland. Hij is ook co-auteur van een cursus over popmuziek voor basisscholen: ‘Mag die radio wat harder?!!’; freelance columnist voor het inmiddels opgeheven ‘Bass Magazine’ en docent bij Kunstencentrum het Klooster in Woerden. We noemen ook de solo-cd ‘Bassman’s Holiday’, waarvan de compositie ‘Brown Paper Bag’ een eervolle vermelding kreeg bij Billboard’s prestigieuze compositiewedstrijd in 2005.

tonhermanTon-Herman Melis is pianist. Na zijn afstuderen in 1987 kon hij direct als toetsenist aan de gang bij de theaterversie van ‘de Film van Ome Willem’ en tourde hij 3 jaar lang, 120 voorstellingen per jaar, langs alle theaters in Nederland. Dankzij Edwin Rutten ontdekte Ton-Herman zijn liefde voor het theatervak. Hij werkte vervolgens mee aan tal van theaterproducties met onder anderen Berdien Stenberg, Hetty Heyting, Hester Macrander en weer met Edwin Rutten als ‘hoofdgeitenbreier’ in de ‘Ome Willem Jubileumtour’ (sinds 2004).
Behalve aan theater heeft Ton-Herman zijn hart ook verpand aan de funk- en soulmuziek. Zo trad hij onder meer op met de Swinging Soul Machine, the Trammps, Billy Haynes, Eddy Floydd en de ‘Three Degrees’, en was hij toetsenist van de band Strapatz. Ton-Herman (en zijn Hammond) waren overigens ook maandelijks te zien in het TV-programma ‘De Wereld Draait Door’.
Sinds 1989 heeft hij zijn eigen opnamestudio. Hier produceerde hij de hoorspel-cd van het jeugdtheaterprogramma ‘Het Slotakkoord’ en muziek voor vele anderen, waaronder Edwin Rutten, het MT-collectief en het Klokhuis. Voor zijn eigen composities en arrangementen is de studio een ideaal ‘schetsboek’.
Als docent en coach is hij verbonden aan Kunstencentrum het Klooster in Woerden. Hij was muzikaal leider van twee amateurtheatergezelschappen ‘the Greensingers’ uit Utrecht en ‘Face’ uit Hoofddorp. Ook begeleidde hij workshops van onder anderen Jette van der Mey, Hans Dulfer en Kirby Shaw.

Muziekindevakantie.nl                                                                                                        In 1996 richtten wij, Jan Gemke en Coen Beijer, samen de Utrechtse Gitaarschool op, een docentencollectief van specialisten in iedere gitaarstijl.

In 1997 organiseerden wij onze eerste cursus in het kleine plaatsje Beuxes vlakbij Chinon in Frankrijk. De cursus gitaar, gitaar, gitaar en djembé was een groot succes voor zowel de cursisten als de docenten.
In 2005 stuitten we bij toeval op het prachtige ‘Maison Neuve’ vlakbij Châtellerault. Dit sfeervolle landgoed inspireerde ons om meer cursussen te organiseren: flamencodans en flamencogitaar en popliedjes spelen en zingen.
Ook deze cursussen werden hoog gewaardeerd en moedigden ons aan om meer cursussen te ontwikkelen.
In 2008 ging de zomercursus saxofoon, saxofoon en djembé van start onder leiding van twee zeer inspirerende saxofonisen: Hans Kuit (klassiek) en Arjen van El (lichte muziek)
In 2010 ging de zomercursus tangodansen en tangospelen van start. De cursus werd ontwikkeld samen met Kay Sleking. De lessen werden verzorgd door Martin de Ruiter (bandoneón, accordeon), Koos Volkers en Astrid Cerpentier (tangodans), Sophie de Rijk (strijkinstrumenten) en uiteraard Kay Sleking als gitaardocent.