De plaats & reis

hoofdgebouw1Jugendfreizeitstätte Bosau ligt in Bosau aan de prachtige Großen Plöner See en midden in de Ostholsteinischen Schweiz streek en is ongeveer 6 hectare groot. Het hoofdgebouw kijkt uit over het meer en heeft een terras. Verder zijn er steiger voor bootjes, een klein strandje en een vlonder in het water om vanaf te plonzen. Op het terrein zijn diverse bijgebouwen, een grote circustent, bos, pingpong tafels, biljart en kampvuur en diverse bbq plekken. Op het terrein is kampeergelegenheid voor tent, kamper of caravan.
We delen het terrein met andere groepen. Het hoofdgebouw echter is voor ons alleen.

bootjes steigerOmgeving

Voor de strandliefhebbers is er 2,5 km verderop een zandstrand.
Fietsen en wandelen kan uitstekend in de prachtige omgeving.
Er zijn diverse boottochten op de Plönersee en de Kellersee mogelijk.
Hamburg is de 2e stad van Duitsland en zeker een bezoekje waard en ligt op ongeveer 90 km afstand.
De steden Kiel en Lübeck liggen respectievelijk op 45 en 40 km afstand en zijn zeer zeker ook een bezoekje waard.

Auto
De reis per auto duurt vanaf Utrecht via de snelweg ongeveer 5 uur. Er zijn geen tolkosten en grote stukken is er ook geen maximum snelheid.
Als je je inschrijft, krijg je een zeer gedetailleerde routebeschrijving en reisadvies.

Carpoolen
Als je je aanmeldt, kun je op het inschrijfformulier aangeven of je plaats hebt in je auto voor een medecursist, of dat je juist op zoek bent naar een lift. Op het besloten deel van deze website kun je vervolgens contact opnemen met je medecursisten.
Trein
De reis duurt vanaf Amersfoort ongeveer 7 uur, Je stapt altijd over in Osnabrück en daarna in Kiel of in Hamburg en Lübeck. Wij halen je met de auto op van het station in Eutin.
De kosten voor een retourtje 2e klas liggen tussen de € 100- en de € 130,-. Voor een meerprijs van € 40,- tot € 60,- reis je eerste klas.
Plan je reis via de site van de NS voor internationale reizen. Voor het telefonisch boeken van treintickets kun je terecht bij NS International Service Center. Telefoonnummer: 030 – 2300 023 Openingstijden: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Vroeg boeken houdt de kosten laag.
Positieve ervaringen horen wij ook over www.treinreiswinkel.nl. Gewoon opbellen en zij regelen alles voor je en kijken uit naar de laagste prijs..

Bus
Als je met de bus reist is dat ongeveer even duur als met de trein. De trein is echter sneller en comfortabeler.